Sunday 29 June 2008

PKK Sempatizanlığı



Ekşi Sözlük'te
bitmeyen trendlerden biridir PKK (pee-kaa-kaa) sempatizanlığı ithamı. Birisi Türk milliyetçiliğini Kürt sorunu açısından mı eleştiriyor?

sempatizaaan!

Kendini bilmezin teki PKK ile olan çatışmalarda insanların öldüğü gerçeğine dikkat mi çekiyor?

sempatizaaan!

Bir hayvanın evladı PKK'lıların çoğunun ideolojik anlamda TSK'nın çoğu kadar tabansız olduğunu, indoktrine edildiğini ve durumu en az TSK'lı erler kadar dar algıladığını mı ima ediyor?

sempatizaaan!

Godoşun önde gideni ölen PKK'lıların insan olduğunu, analarının da herhangi bir ana olduğunu mu iddia ediyor?

sempatizaaan!

Ne gerizekalı adamlarmışsınız be?

Bir kere adam PKK sempatizanı olsa bunu açık eder mi? Bunu açık etmeyerek demokratik söyleme sığınmaz mı? Demokratik söylem (yani "demokrasi demokrasi diye diye çok oluyorlar artık" demeyen güruhun ürettiği söylem) zaten bu tip mücadelelere ve "önce hepsini öldürelim sonra sosyal problemlere eğiliriz" zihniyetine karşıysa siz nasıl anlıyorsunuz insanlar sempatizan mı yoksa demokrat mı?

Kıçınızdan uyduruyor olabilir misiniz mesela?

Birisi düşüncenizin aksini söylerse ona PKK sempatizanı diyerek (bir PKK sempatizanının "kötü bir insan" olduğu için söyleyeceği her şeyin yanlış olacağı önkabulünden yola çıkarak) argüman düşürüyorsunuz. Toplam bir sayfa etmeyecek ve açıkça sempatizanlık içeremeyecek (gerek sözlük kurallarından gerekse de TCK'nın ilgili maddelerinden dolayı) yazılarını okuduğunuz bir insana PKK sempatizanı demek nedir?

Söyleyeyim.

Büyük ihtimalle suçtur. İftira suçunu teşkil eder.

Büyüyün be. Çocuk gibi ne bu böyle.

No comments: